Szociális Munka Napja 2021

2021.11.12

"Hiszen tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek - mondja az Úr; ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek." (Jeremiás könyve 29,11)

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte november 12-én a Szociális Munka Napját. Hazánkban az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami szociális ellátást vagy gondozást igényel. Magyarországon tizenhárom éve köszönthetjük ezen a napon a szakterület dolgozóit.

Hálásak vagyunk minden egyes nevelőszülőért, akik fáradhatatlanul szeretik és nevelik hálózatunk gyermekeit.

Hálás szívvel gondolunk szakmai munkatársainkra is, akik odaszánt életükkel azért munkálkodnak, hogy a gyermekek a legmagasabb szintű gyermekvédelmi gondoskodást kapják.

De legfőképpen hálásak vagyunk a mi hatalmas Istenünknek, aki a nevelőszülői ellátáson keresztül is megmutatja kegyelmét, gazdagon áldó szeretetét!

Köszöntjük, és őszinte megbecsülésünket fejezzük ki a Szociális Munka Napja alkalmából mindazok számára, akik nap mint nap hitükkel és meggyőződésükkel azon fáradoznak, hogy a rászorulóknak - legyen az gyermek, felnőtt, időskorú, fogyatékkal élő, szenvedélybeteg, pszichiátriai beteg, hajléktalan - megadják a tőlük telhető legnagyobb segítséget.