Szakmai értekezletünk

2020.06.22

"Az embernek az értelme terveli ki útját, de az ÚR irányítja járását." (Példabeszédek 16:9)

Három hónap után végre lehetőségünk nyílt arra, hogy valamennyi munkatársunkkal ismét együtt legyünk. Június közepén újra megtartottuk a havi központi szakmai értekezletünket a Hálózat székhelyén Debrecenben. Nagyon jó volt látni újra egymást, öröm volt a szívünkben. Ez a mostani találkozás tényleg olyan volt, mint amikor jó ismerősök, barátok, rokonok hosszú idő után ismét látják egymást. Talán most éreztük a legjobban, milyen jó a Benita közösséghez tartozni. Rendhagyó módon a megbeszélés első órájában is inkább saját érzéseinket osztottuk meg, de szóba került az is, hogy milyen reménységgel tekintünk a jövőnkre mind egyéni életünk, mind a Hálózat működését illetően.

Mi emberek sokszor úgy indulunk neki egy feladatnak, hogy annak elérése érdekében részletes tervet készítünk, végiggondolva magát a kivitelezés apró részleteit is. Mindez rendjén is van, hiszen egyrészt így tudunk viszonylag kiszámítható, céltudatos életet élni, másrészt egy jól kidolgozott terv a későbbi sikeres megoldás alapja lehet.

Mégis most saját bőrünkön megtapasztalhattuk, hogy mennyire igaz az a mondás: "Ember tervez, Isten végez."

Ez év elejét számos - a szívünkben megfogalmazott - ötlettel kezdtük. Sok energiát fordítottunk arra, hogy az ötletből célok legyenek, a célok pedig elinduljanak a megvalósulás útján. Mégis sokáig úgy tűnt mindez az idén semmivé válik.

Most azonban azt látjuk, mégsem múlik el ez az év programok nélkül. A nyár egyik kiemelkedő eseménysorozata lesz a Bogácson található Benita Pihenőházban megszervezett nyári gyermektáborunk Pető Albert lelkész-gondnok vezetésével. Ezt követően pedig az épület befogadó kapacitástól függően a nevelőszülői családok számára lesz lehetőség itt üdülni.

A Benita Pihenőház felújításának, rendbetételének utolsó szakaszába értünk, de még sok dolgunk van az indulásig. Az elkövetkező hetekben minden létező energiánkat arra fordítjuk, hogy július közepétől teljes mértékben készen álljunk gyermekeink, családjaink fogadásra. Vágyunk és célunk, hogy a nevelőszülőknél nevelkedő gyermekeink Bogácson felejthetetlen élményekhez jussanak, amely életükben maradandó emlék marad számukra. De, ami még fontosabb, hogy testi-lelki értelemben vett felüdülést, megújulást kapjon a Pihenőházban megforduló minden résztvevő.

Látjuk azonban, hogy ehhez a nagy feladathoz emberként önmagunkban kevesek vagyunk. Most érezzük csak igazán, hogy ebben a feladatban is rá vagyunk szorulva Isten kegyelmére, és mennyire nagyon szükségünk van Isten Lelkének vezetésére, iránymutatására.

ISTEN VEZET (részlet)

"Szememmel én vezetlek téged,
Amerre mégy, veled megyek.
Utat török, s nem árthat néked
Sötét völgy, vagy zordon hegyek,
Járj szárazon, vagy víz felett,
Orcámnak fénye hűn vezet."