Nem kell bujkálnod tovább!

2022.09.19

"Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne." (János evangéliuma 4:13-14)

Jézus a samáriai asszonynak mondta ezeket a mondatokat. Csodálatos történet, ahol megláthatjuk, hogy Isten lehajolt egy reményvesztett, mindenki által megvetett, tönkrement életű asszonyhoz. Isten és ember között létrejött a találkozás, és közben egy lélek megmenekült. Nézzük meg a gyógyulás útját! Jézus figyelmen kívül hagyta az akkori kor vallásos szokásait, amelyek kirekesztőek voltak, és azzal is szóba állt, akit mindenki megvetett, mert Isten nem személyválogató. Jézus a beszélgetés során az eddig megszokott földi lét gyakorlatának megtapasztalt valóságából kiragadva vezette az asszonyt az Isten igazságának szabadító útjára, ahol más megvilágításba került az életének értelme és célja. Krisztus őszintén tárta fel előtte állapotának igazi okát, kudarcainak gyökerét. Szembesítette a nőt bűneivel, de nem ítélte el őt, hanem a megoldást megmutatva ajánlotta fel számára a gyógyulást. A samáriaiaknak is volt egy istenképe, az asszonynak is volt hite, viszont ez nem volt elég a szabaduláshoz. A múlt elhibázott lépései, minden új próbálkozás bukása csak tovább rontott a helyzetén. Nem sok esélyt láthatott a változásra, inkább bujkált az emberek és önmaga elől. Isten kegyelme Jézusban felkínált számára egy döntési lehetőséget, amely leoldozhatta láncait elrontott életéről. Az asszony ezt elfogadta, és a bujkáló emberből bizonyságtevő lélek született.

Lehet, hogy te is hasonló helyzetben vagy. Ne engedd, hogy a múlt kudarcai, vádlásai ellopják az életed, és a magány fogságába börtönözzenek! Jézus szavai számodra is megelevenedhetnek ezen a napon. Láss túl a földi lét korlátain, fogadd el az élő vizet, amelyet nemcsak időnként vehetsz magadhoz, hanem belőled is fakadhat. Ez a víz Isten igéje, amely felüdíti a kiszáradt lelkedet, megoldást adhat a problémáidra, és felszabadíthat egy új, istenfélő életre. Csak hívd Jézust a szívedbe, hogy kereszthalála adjon bűneidből szabadulást, feltámadása élő, bizonyságtevő életet.

"De eljön az óra, és az most van, amikor igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres." (János evangéliuma 4:23)

Légy te is ilyen imádó lélek!