Működtetői továbbképzések

2022.10.19

Hálás szívvel számolunk be lezárult működtetői továbbképzéseinkről!

A nevelőszülők számára 2022. október 6-án került megrendezésre a 6 órás éves működtetői továbbképzés Szolnokon. Az oktatáson szinte teljes létszámmal részt vettek a Nógrád, a Pest és a Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykedő nevelőszülők.
A továbbképzésen Tóthné Kerék Erika területi szakmai vezető és dr. Kellermann Dániel igazgató úr köszöntötték a résztvevőket, és bemutatkozott Hollik Zsuzsanna gyermekjogi képviselő. Kiss János, a Debreceni Baptista gyülekezet lelkipásztora egy áhítattal nyitotta meg a programot, ezzel az igei gondolattal: "Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál?" (Máté Evangéliuma 6:25)
A képzés központi témája a kamaszkor volt, melyről Barna Nelli klinikai szakpszichológus tartott előadást.
A vezetők megköszönték a nevelőszülők áldozatos munkáját, a nevelőszülők pedig kifejezték, hogy mennyire hálásak a színvonalas szakmai segítségért, rendszeres anyagi és erkölcsi támogatásért.

Zámbori Éva Mónika - nevelőszülői tanácsadó


Hajdú-Bihar Megyében (Debrecenben) 2022.10.07-én tartottuk meg az idei évben a működtetői továbbképzést, amin 59 nevelőszülő vett részt.
Programunkat Kiss János, a Debreceni Baptista Gyülekezet vezető lelkipásztora áhítattal kezdte, Isten szavaival buzdította a jelenlévőket.
Ezt követően Dr. Kelemen Lajos pszichológus, a Debreceni Egyetem volt tanára tartotta meg előadását a tinédzser kor kihívásairól és a szabadidő hasznos kihasználásáról.
Ezután Dr. Kovács Krisztián az OGYSZ Hajdú-Bihar Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója látta el hasznos információkkal nevelőszüleinket.
Végül a Benita Gyermekvédelmi Szolgáltató igazgatója dr. Kellermann Dániel tájékoztatta a résztvevőket hálózatunk múltjáról, aktuális helyzetéről és a várható programokról.
A nevelőszülők visszajelzései alapján nagyon sok hasznos és érdekes információt sikerült elsajátítani, az előadások élvezetesek voltak.

Tóth Anita - területi szakmai vezető


"Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem."
(Zsoltárok könyve 32:8)
2022. október 13-án Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Mátészalkán a Művelődési Házban került sor a az idei működtetői továbbképzésre. Kiss János igei gondolatai után az Integrált Jogvédelmi Szolgálat Észak- Alföldi régiójának gyermekjogi képviselői, Sinkáné Rozvágyi Gabriella és dr. Kovács Attila tájékoztatták a nevelőszülőket az aktuális változásokról, a gyermekjogi képviselői munka tevékenységéről és a nevelőszülői családjaink háztartásában tett látogatások eredményeiről, tapasztalatiról. Ezt követően a serdülőkorról és az azzal kapcsolatban felmerülő problémákról, kihívásokról és gyakorlati megoldási lehetőségekről tartott előadást Sütőné Vincze Judit klinikai szakpszichológus, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Vásárosnaményi Tagintézményének pszichológusa. A területi szakmai vezető Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi szakmai egységben történt változásokról, célokról, tervekről szóló ismertetése után, dr. Kellermann Dániel igazgató úr tartott tájékoztatást a Benita Gyermekvédelmi Szolgáltató működési- és szakmai alapelveiről, és az aktuális feladatokról, programokról. Hálásan köszönjük, hogy előadóink megtisztelték jelenlétükkel a továbbképzésünket, valamint hálával tartozunk nevelőszüleink nagy számú részvételéért is.

Solymosné Lénárt Judit - területi szakmai vezető


2022.10.14- én Miskolcon a Görömbölyi Művelődési Házban tartotta a BENITA Gyermekvédelmi Szolgáltató 6 órás Működtetői továbbképzését. Kiss János intézményi hitéleti igazgató igei gondolatai után Kababik Mária pszichológus előadását hallgathatták meg a résztvevők. Hasznos, gyakorlati tanácsokat kaphattak a serdülőkori problémák kezeléséről, a lehetséges megoldásokról. Bikki Tímea nevelőszülői tanácsadó "Örök gyerek? - a játék szerepe az életünkben." című előadásában a játék fontosságával, az együtt töltött minőségi idő pozitív hatásaival ismertette meg a nevelőszülőket. Szakmai napunk végén dr. Kellermann Dániel igazgató vezetői tájékoztatójában beszélt a hálózat működéséről, fontosabb eseményeiről, célkitűzéseiről. A több mint nyolcvan nevelőszülő és a szakmai stáb nagyon szép környezetben, igazán jó hangulatú, információkban gazdag napot tölthetett együtt.

Béres Ágnes - területi szakmai vezető