Működtetői továbbképzéseink

2021.12.01

"Kárpótollak azokért az évekért, amelyekben pusztított a sáska, a szöcske, a cserebogár és a hernyó: az a nagy sereg, amelyet rátok küldtem." (Jóel próféta könyve 2:25)

Ebben az évben a működtetői továbbképzéseinken a veszteség feldolgozásának témáját jártuk körül. Az elmúlt héten három ilyen képzés került megszervezésre: 24-én Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nevelőszülők számára, 25-én Mátészalkán Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nevelőszülőinek, valamint 26-án Debrecenben a Hajdú-Bihar megyei nevelőszülőknek.

A miskolci képzésnek a Gyermekváros adott helyet, ahol Kababik Mária, a hálózatunkkal dolgozó pszichológus tartott előadást a fent említett téma szakmai oldaláról. Szó volt a gyászról; a gondozási hely változtatása, a hazagondozás és az örökbefogadás okozta veszteség érzésének feldolgozásáról, valamint a gyermekek által megélt veszteségek hatásairól is.

Mátészalkán Sütőné Vincze Judit, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Vásárosnaményi Tagintézményének pszichológusa volt az előadó, de az Integrált Jogvédelmi Szolgálat részéről dr. Kovács Attila és Sinkáné Rozvágyi Gabriella gyermekjogi képviselők is felszólaltak. Bemutatták az Integrált Jogvédelmi Szolgálat munkáját és feladatait, és a gyermekbántalmazásról is beszéltek.

A harmadik képzést a fenntartónk, a Szappanos utcai Baptista Imaház kistermében tartottuk. Barna Nelli pszichológus beszélt az előadás keretein belül a család szerkezetéről, a kötődésről, és a veszteségfeldolgozás helyes módjairól.

Mindhárom alkalommal dr. Kellermann Dániel, hálózatunk igazgatója tartott tájékoztatást a Benita Nevelőszülői Hálózat céljairól, működési és szakmai alapelveiről, valamint az aktuális programokról.

Hálásak vagyunk az előadók munkájáért, és a nevelőszülők odaszánt részvételéért egyaránt!