Megnyílt az ajtó

2021.06.07

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és aki zörget, annak megnyittatik." (Lukács evangéliuma 11,9-10)

Életünk során sok ajtó előtt kell megállnunk: némelyek megnyílnak, mások zárva maradnak. Nem szeretjük a zárt ajtókat, legtöbbször akadályként tekintünk rájuk, pedig lehet, hogy elhibázott utaktól óvnak meg bennünket. Az álmaink és a vágyaink is zárt ajtók elé sodorhatnak minket, ahol hosszú időn át toporgunk, esetleg türelmetlenül dörömbölünk, és ha még sem nyílnak meg, csalódunk. Előfordulhat velünk, hogy mégis a csukott ajtók előtt kell várakoznunk, és türelmesen zörgetve kellene kivárnunk a mi időnket.

Lehetnek előttünk nyitott ajtók is, amelyek nem keltik fel az érdeklődésünket, nem szimpatikusak számunkra, pedig a túloldalon Isten által elkészített lehetőségek várnának ránk, amelyek áldások lehetnének számunkra. A Sátán is nyit ajtókat az ember számára, ahol csábító ajánlatok a bűn rabságába taszíthatják a testi élvezeteket hajszoló gyanútlant. Hogyan dönthetünk helyesen ezekben a helyzetekben? Jézus tanítása segíthet.

A bűn bezárta az Istenhez vezető ajtót az emberiség számára, Jézus Krisztus kereszthalála a bűn falát ledöntve megnyitotta a mennyország kapuját, ahol helyreállhat a kapcsolat az Atya és gyermekei között. Jézus kitartásra, állhatatosságra biztat bennünket, csodálatos az általa megadott sorrend. Kérjünk, és a válaszban megkapjuk a bátorítást. A Megváltó biztat, hogy keressünk, és kapunk iránytűt, melynek segítségével megtalálhatjuk az utat, ami elvezet a nekünk elkészített ajtóhoz, ahol zörgethetünk, és a kitartásunk, valamint hitünk jutalmaként megnyittatik. Az ajtón belépve találkozunk Istennel, aki megadja számunkra mindazt, amire szükségünk van. A kegyelem számunkra az, hogy ezeket a lépéseket Isten tette meg először felénk. Jézus Krisztus szavai kérnek, hogy fogadjuk el a szeretetét, keresnek, mint eltévedt juhot a pásztora, és zörget a szívünk ajtaján, hogy beengedve közösségünk lehessen az Istennel.

"Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem." (Jelenések könyve 3:20)