Lovas tábor 2021 - Törökszentmiklós

2021.08.24

"Az embereket csak szeretve lehet jobbá tenni..." (Böjte Csaba)

Hálózatunk augusztus elején ismét lehetőséget kínált 15 gyermek kikapcsolódására, akik lovas tábor keretében ismerkedhettek a lovaglás, lóápolás, lovakkal való foglalkozás rejtelmeivel. Ebben az évben a törökszentmiklósi Zenit Lovarda biztosította részünkre a helyszínt. A "tanya" elhelyezkedése nagyon kedvező, közvetlenül a helyi strand mellett, nyugodt, csendes, barátságos környezet veszi körül. A gyermekek nagy örömére, a szállást a strandhoz tartozó különálló faházakban oldottuk meg, biztosítva ezzel a mindennapos fürdőzés, pancsolás lehetőségét is.

A résztvevő fiataljaink között voltak, akik már második alkalommal vettek részt lovas táborban, viszont a többség most találkozott életében először lovakkal. Nagy öröm volt számunkra látni, hogy a gyermekeink milyen hamar feloldódtak az állatok közelében, félelmük, bizalmatlanságuk szinte azonnal megszűnt. A foglalkozások alatt egymás irányába is toleránsok, türelmesek voltak, önbizalmuk erősödött, a feladatokat végig fegyelmezetten végezték. A lovaglásban minden gyermek aktívan részt vett életkortól és lovastudástól függetlenül.

Házigazdáink nagy szeretettel gondoskodtak a finomabbnál finomabb ételek elkészítésében, a gyermekek nagy örömére. A házi készítésű kelt tészták, lángos, palacsinta mind kedvencek lettek, ezek mellett nem maradhatott el a mindenki által kedvelt bolognai spagetti sem. A nagy melegre való tekintettel folyamatosan figyeltünk a folyadékpótlásra, a gyümölcsökből készült limonádé szintén közkedvelt volt.

Lovas foglalkozások között jutott idő kézműves foglalkozásra, sport tevékenységekre, csapatjátékokra és esti filmvetítésre is, melybe szintén szívesen kapcsolódtak be a tábor lakói.

Az elmúlt két év tapasztalatai azt mutatják, hogy a gyerekek várják a lovakkal, állatokkal való találkozás lehetőségét, ezért szeretnénk folytatni, hagyományt teremteni annak érdekében, hogy minél gazdagabb élményt nyújtsunk gyermekeink számára!

Tóthné Kerék Erika

területi szakmai vezető