KOP Képzés

2021.10.22

"De amit Isten mond, azt tegyétek is meg, ne csak hallgassátok! Ha csak hallgatjátok, de nem teszitek meg, becsapjátok magatokat." Jakab 1,22

A Benita Nevelőszülői Hálózat életében az ősz kiemelten mindig a képzések időszakát jelenti. Jelenleg is egyszerre több képzésünk van folyamatban: az új jelentkezők részére megyei szinten 60 órás nevelőszülői tanfolyamok, míg a már működő nevelőszülőinknek 240 órás KOP képzések.

A képzéseink körében azonban mindig különleges szerepet kapnak a működtetői továbbképzések. Egyrészt itt egyszerre van lehetőségünk a hálózatban működő valamennyi nevelőszülővel személyesen találkozni, beszélgetni, másrészt ezeken az alkalmakon kifejezetten olyan témákkal tudunk foglalkozni, amely aktuálisan érinti a nevelőszülői családok működését, magát a nevelőszülői munkát.

Örömünkre szolgált ezért, hogy egy év kihagyás után 2021. október 22-én ismét találkozhattunk a Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, valamint Nógrád megyei településeken élő nevelőszülőinkkel, akik meg is töltöttöték a Szolnoki Vasutas Művelődési Központ nagytermét. Ez évben úgy láttuk, hogy egy olyan témakörrel szeretnénk foglalkozni, amely több szempontból is, folyamatos jelleggel nagy kihívások elé állítanak minket, ez pedig a veszteségfeldolgozás, vagyis hogyan, miként tudunk megküzdeni a veszteségeinkkel. A témában, a minden részletre kiterjedő előadást Barna Nelli pszichológus szakember tartotta, az alkalom végén pedig lehetőség volt kérdezni, aktuális problémákat is átbeszélni.

A működtetői továbbképzést dr. Kellermann Dániel igazgató a Hálózat működésével kapcsolatos tájékoztatója zárta.

Köszönjük nevelőszülőinknek azt, hogy jelenlétükkel, aktivitásukkal részt vettek a továbbképzésünkön, bízunk abban, hogy az elhangzottakat a mindennapi gyakorlati munkában is sikerül majd megfelelően hasznosítani.