Karácsonyi ünnepségünk 2022

2022.12.26

"És Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak." (Pál apostol levele a kolossébeliekhez 3:15)

Két év kimaradás után, Istennek hála, idén december 11-én ismét megszervezhettük karácsonyi ünnepségünket a debreceni Kölcsey Központban, ahol több, mint ezren gyűlhettünk össze. Felemelő érzés volt együtt lenni és ünnepelni.

Az alkalmat köszöntésekkel kezdtük meg, majd dr. Kellermann Dániel, a Benita Gyermekvédelmi Szolgáltató igazgatója szólt néhány szót a jelenlevőkhöz. Ezt követően Kiss János, a Debreceni Baptista Gyülekezet lelkipásztora közvetítette Isten üzenetét az ott levők felé. Ezután Erdei Sándor, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója mondott rövid beszédet, melyet a gyerekek produkciója követett, majd pedig Dobai Zsolt vezetésével a "Látni Istent" című ember és báb közötti párbeszédes előadást tekinthettük meg. Ezek után két díjátadónak lehettünk részesei: a Benita-díjak, valamint a rajz- és kézműves pályázat eredményei kerültek kihirdetésre. Megnéztük éves összefoglaló videónkat, majd pedig Malek Andrea fellépése teremtett ünnepi hangulatot a teremben.

Az ünnepséget ajándékosztással zártuk, melynek során megannyi gyerek és nevelőszülő arcán láttunk ragyogó szemeket és őszinte, önfeledt mosolyokat megcsillanni. Örömmel láttuk, hogy megérte a hónapokon át tartó szervezés, és hisszük, hogy sikerült ezáltal is gazdagabbá, szebbé és tartalmasabbá tennünk a nevelőszülői családok adventi és karácsonyi időszakát.