Karácsony hívása

2020.12.14

"Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz: üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában." (Lukács evangéliuma 2,10-11)

Sokszor fogadjuk kiábrándultan a világból érkező információkat, és ritkán kapjuk fel a fejünket egy-egy hírre, hiszen hozzászoktunk, hogy kevés az igazi örömhír. Az evangélium jóhíre azonban ma sem kopott meg: meghallható, félelmet elűző, életet megváltoztató, szívnek békességet adó, lelket megelevenítő. Az igazi karácsony ma is beleragyog a hétköznapi élet szürkeségébe, ahogy kétezer éve is megtörtént. Az emberi szívet megmozgató üzenete, az ünnep különleges kisugárzása egész évben hiányzik a szeretet után áhítozó lelkeknek.

Azon az estén, amikor Jézus megszületett, mennyei csodák sokasága kísérte érkezését. Minden különleges volt, eltért a szokványostól, felborított minden törvényszerűséget, ember által kitalált szokást: a menny sokasága megmozdult, angyalok serege érkezett az elveszett világba. Az Isten lehajolt az emberhez, megszületett a Megváltó: "Ezért mindenben hasonlóvá kellett lennie testvéreihez, hogy irgalmas és hű főpap legyen az Isten előtti szolgálatban, hogy engesztelést szerezzen a nép bűneiért." (Zsidókhoz írt levél 2,17)

A pásztorok megszokott életébe is beleragyogott a menny, megnyitották szívüket az örömhír hallatán, és felismerték, hogy az Isten hívja őket. Mindent otthagyva, félelmet legyőzve mentek, hogy találkozzanak az élő Istennel. A találkozás áldásaként megszületett szívükben a hit, amellyel vallást tettek Jézusról: "A pásztorok pedig visszatértek dicsőítve és magasztalva Istent mindazért, amit hallottak és láttak, úgy, ahogyan ő megüzente nekik." (Lukács evangéliuma 2,20)

Ezen a karácsonyon is létrejöhet a találkozás, melynek eredményeképpen a te életedben is megváltozhat minden. Ma is valóságos lehet ez a történet számodra, ha megtalálod a helyed benne, hiszen a szentestén csak elkezdődött, de a történet még nem ért véget. Engedd, hogy az igazi karácsony megérintsen, Isten idén is vár rád!

Áldott ünnepet kívánunk!