Isten számára fontos vagy!

2021.03.08

"A megrepedt nádszálat nem töri össze, a füstölgő mécsest nem oltja ki, hűen hirdeti a törvényt." (Ézsaiás könyve 42:3)

Ma elsősorban hozzád szól az ige, aki érezted már magad úgy, mintha megrepedt nádszál vagy füstölgő mécses lennél. Mit ér egy megrepedt nádszál, ki foglalkozik manapság vele? Ha valaki elhalad mellette, simán rátapos, vagy végleg eltöri, majd eldobja. A füstölgő mécses is hasznavehetetlen, hiszen nem ad már világosságot, csak az ember orrát ingerli a füstjével. A mai közgondolkodás azt üzeni, hogy akkor vagy értékes, ha van valami kézzelfogható hasznod: mindig csúcsra járatva, termelékenyen kell működnöd, nem engedheted meg magadnak, hogy megtörj, és kialudjon a lángod. Mindegy, hogy mennyi embernek világítottál már utat mutatva, ha kiégtél, semmi hasznod sincs. Miért törik meg ma egy élet? Túlhajszolja magát, vagy másokért törik össze, esetleg mások törik meg őt. Miért alszik ki a mécses? Először nagy lángon ég, de hamar elfogy az olaja, vagy talán két végén ég a kanóc.

Lehet, hogy te is erre tartasz, vagy már ilyen állapotban vagy. Eljuthatsz oda, hogy végleg feladod, és magadra is úgy gondolsz, mint azok, akik kihasználnak téged. A bűn által megmérgezett világban a gyenge, megfáradt ember nem érték, Isten számára viszont igen.

Isten azért küldte el Fiát, hogy a reménytelenségedben megvigasztaljon téged, és megoldást adjon a gyógyulásodhoz. Jézus a legnagyobb bátorító, ő másképp gondolkodik, mint az emberek: igéje által felfedi a gyengeségeid okát, vigasztaló szavával bekötözi a törés által elszenvedett sérüléseid, szeretetének tüze lángra lobbanthatja a füstölgő mécsesed. Sokan elbújnak és tagadják, vagy szégyellik, hogy ilyen állapotba kerültek. Az első lépés a gyógyuláshoz, hogy ismerd el: megsérültél, meggyengültél, ezután pedig jöhetsz az áldott orvoshoz. Jézus befogad téged és bátorítást, gyógyulást, erőt, hitet, reményt találsz oltalmában. Az Isten előtt nincs végleg elrontott élet, a romokból is tud újat alkotni, hiszen a Teremtő az újjáélesztés nagymestere. Az ő kezében életed törése meggyógyulhat, a füstölgő lelked újra lángra gyúlhat.

Jézus mondja: "Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet." (Lukács evangéliuma 19:10)