Gyógyító forrás

2023.04.24

"Élni fog benne mindenféle élőlény, csak úgy nyüzsögnek majd, és ahová csak eljut a patak, igen sok hal lesz. Eljut oda ez a víz, és meggyógyul. Élni fog benne minden, ahová csak eljut a patak." (Ezékiel könyve 47:9)

Ezékiel próféta látomása egy templomból fakadó forrás életet adó, gyógyító útján vezet végig minket. A patak egyre mélyülő folyóvá duzzadt, az ige pedig részletesen leírja az állomásokat: kezdetben csak bokáig ért a víz, majd térdig és derékig, a legvégén már annyira mély volt, hogy csak úszni lehetett benne. A folyó partján igen sok fa volt, amelyek levele nem hervadt el, és gyümölcsük nem fogyott el. A folyó vize életet hordozott, ahová eljutott, meggyógyult a környezete.

Milyen dinamikus kép tárul elénk, és milyen bátorító az üzenete! Az Istentől származó ige, a jelenlétéből áradó kegyelem ma is életet támaszt, és meggyógyítja a halál rabsága alatt szenvedő lelkeket. Egy kiszáradt, lelkileg sivatagos, hazug világban élünk, ahol nagy szükségünk van az Isten életet adó igazságára. Az Istenben való hit útjának lábnyomaiba léphetünk bele a prófétával. Nézzük, mit szimbolizálnak a lépések!

Isten ismeretének kezdetén a bokáig érő patakban, a kereső lélek belegázol a friss vízbe, lába még szilárdan áll, és csak ismerkedik az új közeggel. Majd egyre kellemesebb lesz számára, és bátrabban merészkedik be az egyre mélyülő vízbe, ahol életét megújító igazságoknak, kapcsolatait megjobbító igei üzeneteknek engedve élvezi az Istennel való szorosabb kapcsolat áldásait. Elérkezik a kritikus pont, amikor el kell engednie az addig biztosnak vélt talajt, és rá kell bíznia magát teljesen a folyóra, ahol az Istennel való kapcsolat mélysége olyan biztonságot ad számára, hogy ráébred arra, a saját erejénél stabilabb hatalom tartja meg. Nincs annál csodálatosabb, amikor teljesen rábízza egy lélek magát a Teremtőjére, és Atya-gyermek közötti mély szeretetkapcsolat alakul ki közöttük.

Más források is vannak, a világ, a könnyűnek tűnő bűnös élet forrásai. Ezek gondolatokat, életgyakorlatokat, különféle módszereket kínálnak. Az emberi létet mérgező, szennyezett folyók, amelyek sokakat elsodorva szenvedést hoznak magukkal. Nyomukban összetört életek, megromlott kapcsolatok, hervadó, csalódó lelkek maradnak. Sajnos az ezekben bízók későn eszmélnek, megragadja őket a könnyű életet kínáló ajánlat, ahol nem kell gázolni, úszni, csak kényelmes "hajókba" beszállva "élvezni" lehet az utazást. Ezek a hajók többnyire elsüllyednek. Viszont ahova eljut Isten kegyelmét, szeretetét árasztó igazsága, ott meggyógyul minden. Lépj bele az élet folyójába, és bízd rá magad Isten szeretetére!