Fontos ez?

2023.08.28

"Nem tettek különbséget a szent és a közönséges között, nem tanítottak a tisztátalan és tiszta megkülönböztetésére…" (Ezékiel könyve 22:26)

Az Isten által teremtett világban rend van. A Teremtő bölcsessége visszatükröződik a természet törvényszerűségeinek logikus működése által. Az Istennel való közösségben megtanulható minden, ami az áldott, egészséges élethez kell. A mai korban tapasztalható torzulás az élet Urától való eltávolodás hosszú folyamatának következménye. A bűn csapdájába került ember megnyitotta lelkét a Sátán előtt, és a káosz ura hatalma alá kerülve kiszakadt az isteni rendből. Elveszítette a józanságát, és elképesztő látni, hogy mára az élet legalapvetőbb igazságait is figyelmen kívül hagyja. Nem foglalkozik a természet törvényeivel, nem számol életmódjának pusztító következményeivel, felrúgta az erkölcsi normák alapvetéseit, és a rosszul értelmezett szabadság ördögi zsákutcájába került. Az élet elvesztette értékét, a káosz vette át az uralmat, összekeveredett a tiszta a szennyessel, a szent a közönségessel. Az összezavarodott elme az igazságra azt mondja, hogy hazugság, a tisztára azt, hogy mocskos, a bölcsességre, hogy butaság, a bűnre, hogy nem számít – a hamis szabadságban mindent lehet.

A szabadosság mocsarában fetrengő ember elfelejtkezik róla, hogy mindennek következménye van. A vetés kezd beérni, nincs messze az aratás. A hazugság még szedi az áldozatait, de rövidesen lelepleződik minden: az édesből keserű lesz, a testi öröm érzései fájdalommá változnak, a csábító bűn mérge halálos lesz. Az élvezet pillanatnyi kábulatában elvesző ember védtelenné válik, és teljesen elveszti a józan ítélőképességét. Van még esély? Mit lehet tenni? Az elénk táruló kép tragikus, veszteségeink még a családjainkban is óriásiak. Ne felejtkezzünk el, hogy még az Isten kegyelmi idejében élünk!

A Biblia igazsága leleplezi a hazugságot, megkülönbözteti a tisztát a tisztátalantól, megmutatja Krisztusban a szabadulás útját, behív az isteni rend oltalma alá, ahol meggyógyulhat a lélek. Isten Jézusban megváltott népe! Ne csak szóval hirdesd az Isten igazságát, hanem a Szentlélek erejével éld a hazugság mocsarába süllyedők elé az igét, a tiszta, normális élet törvényeit! Fontos ez? Ébresztő, mindennél fontosabb, hiszen életeket menthet! Légy bizonyságtevő lélek, légy bátor és erős!