Bogácsi nyár - Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyerektábor (2022.06.20. - 06.25.)

2022.07.07

"Aki mást felüdít, maga is felüdül"

(Példabeszédek könyve 11. rész 25. vers.)

Hálózatunk bogácsi Pihenőháza immár harmadik éve fogadja vidám kis csapatainkat. Az idei első táborba Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék területéről érkezett 23 lelkes gyerkőc.

Igencsak ígéretes hét elébe néztünk, ugyanis a táborhely csak arra várt, hogy megtöltsük élettel, élménnyel, kalanddal és persze sok-sok szeretettel. Mindenki, aki ezen a napon ideérkezett tele volt izgalommal és várakozással.

A táborba érkező társaságnak még minden új és ismeretlen volt; a környezet, az épület, egymás számára a gyerekek nagy többsége és az őket váró felnőttek közössége. Néhányan talán meg is szeppentek amikor a nevelőszülőktől elköszöntek, persze ez a megilletődés hamar elmúlt.

Mint eddig minden évben, most is, lelkes Kollégáimmal már jó ideje készültünk arra, hogy az együtt töltött idő felejthetetlen élményt nyújtson mindazon gyerekeknek, aki eljöttek kikapcsolódni.

A hat eltöltött napba sok minden belefért: jártunk Szilvásváradon, ahol mesébe illő tájakban gyönyörködtünk, vonatoztunk, és persze a gyerekek kedvence, a "bazározás" sem maradhatott el, ahol sok ajándékot sikerült vásárolni. Ismét pancsolhattunk, játszhattunk a bogácsi gyógyvízben, és hál'Istennek az idő is nekünk kedvezett, végig napos időjárással ajándékozott meg minket a Jóisten. Sokat túráztunk, mindeközben láthattuk a csodaszép természetet, bogarakat, fákat, erdőt-mezőt, állatokat.

Persze a táboron belül is sok élményben részesülhettünk; pihenésképp kézműves foglalkozás keretein belül szép emléktárgyakat készítettünk. Nem maradhattak el természetesen a foci és a sportvetélkedők sem. Sokat csocsóztunk, pingpongoztunk, kártyáztunk. Az utolsó napon helyi hagyományőrző táncosok érkeztek hozzánk, akiknek kicsiket és nagyokat egyaránt sikerült táncba hívni, illetve régi népi játékokat is megismertettek velünk.

Természetesen ezekhez a tevékenységekhez sok energiára volt szükségünk, így a hasunkat sem hagytuk soha üresen: finom ételeket készítettünk (grilleztünk is). A gyerekek nagy kedvencei, a pizza és a spagetti sem maradtak el most sem.

Hagyományunkhoz híven most is minden este időt szántunk az elcsendesedésre, áhítatra, ahol egy kicsit volt időnk Istenre, illetve magunkra is figyelni, sőt minden alkalommal tanultunk egy dicsőítő éneket is, mindezt gitárral kísérve. Itt lezárhattuk a napi eseményeket, illetve őszintén beszélgethettünk érzéseinkről, nehézségeinkről és az élet nagy dolgairól.

Rengeteg szép emlékkel térhettünk haza. Barátságok, tartalmas emberi kapcsolatok is szövődtek a 6 ☀️ alatt. Hálás a szívünk Istennek, hogy ismét megőrzött bennünket egészségben, épségben és gazdagon megáldott minden jóval; leginkább egy életre szóló élménnyel.

Tóth Anita

Hajdú-Bihar megyei területi szakmai vezető