Bogácsi nyár – Művészeti Tábor (2022.07.04. - 07.09.)

2022.07.22

Izgalommal készültünk az első Benita Művészeti Táborra. Értelmes kedves gyermekekkel találkozhattam, akik barátságosak és szeretni valók voltak. A 20 táborozót 3 tanár, 5 segítő és a gondnok pásztorolta.

A tábor művészeti tevékenysége, grafikában, kézügyességben (gyöngyfőzés, origami), hangszeres muzsikában, éneklésben, és néptáncban nyilvánult meg. Minden nap énekeltünk, több alkalommal ritmusszekciós hangszerekkel - kézi dob, csörgő, tíkfa, rumbatök - próbáltuk élvezetessé tenni a tábori napokat.

Minden este áhítattal zárult, ezekből szeretnék egy gondolatot idézni: "A legnagyobb öröm azonban az élménytől független, ha Jézusban hiszek, akkor a Mennyországhoz tartozom. Ha ezt tudom, akkor nem fognak letörni a nehezebb napok sem."

A művészeti tevékenységeken kívül volt még számtalan örömteli program a táborban: foci, csocsó, ping-pong, séta a falu tavához, kirándulás a Szafari különjárattal Egerbe és a Kaptárkövekhez, a favorit azonban mégis a strand volt.

Szeretnék pár szót idézni néhány segítő munkatárstól:

- Antónia: "Nagyon kis szeretni valóak; annyira vigyáztak a rendre és a szabályokra. Látszott a gyerekeken, hogy nagyon élvezték a tábort. Úgy fog hiányozni mindenki!

- Flóra: "Mi is tanulhattunk tőlük."

- Teodóra: "A gyerekekkel megtaláltuk a közös hangot, festettünk, zenéltünk, közben jókat tudtunk beszélgetni. Sok mindent csináltunk, de Isten szeretete ölelte át az összes napot."

Hiszem, hogy megerősödtek abban, hogy Istennel minden könnyebb, és mindannyian értékes emberek!

A búcsúzást megelőző pillanatokban Habakuk próféta szavai lettek idézve - "De én örvendezni fogok az Úrban...", "Az Úr, az én Uram ad nékem erőt."

A búcsú pillanataiban sokan a könnyeivel küszködve ölelték meg egymást!

Bazsa Attila Nándor - Táborvezető