Bogácsi nyár - Jász-Nagykun-Szolnok megyei gyerektábor (2022.08.01. - 08.06.)

2022.08.24

"Gyertek velem külön valamilyen csendes helyre, és pihenjetek egy kicsit!" (Márk evangéliuma 6. rész 31. vers)

2022. augusztusában Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest Megye zárta az idei táboroztatást. Sajnos a mi táborunk lerövidült, ezért a tervezett hat napból csak négyet tudtunk a gyermekekkel tölteni.
A 20 gyermek izgatottan várta a tábor időpontját, ezért a felnőtt csapat igyekezett minél színesebb programokat összeállítani a gyermekek részére.

Az első napon a szobák elfoglalása és az ismerkedés után felsétáltunk Bogács legmagasabb pontjára a kilátóhoz.

A második napon a Szafari busszal Egerbe utaztunk, ahol először tettünk egy kis sétát a városban. Ellátogattunk a Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpontba, ahol részt vettünk egy rendhagyó kémia órán, megnéztük a Camera Obscurát, a Panorámateraszról pedig megcsodálhattuk Eger városát. Mivel a Panorámaterasz az épület 8. emeletén található, az utca szintjétől 44 méteres magasságban és természetesen lift nem lévén, mire újra az utca szintjén voltunk a gyermekek már eléggé megéheztek, ezért az utunkat a McDolnald's-ban folytattuk. Az ebédet követően 8 bátor gyermek felült az Egerben felállított Óriáskerékre.

A harmadik napon ismét a Szafari busszal utaztunk, de akkor a hegyeket vettük célba. "Jumanji bácsi" a gyermekek így hívták a túravezetőnket - sok érdekességet mondott el a Bükk-hegységről és a környező településekről. Az alföldi gyermekek számára csoda a hatalmas hegyek látványa, a lábuk elé táruló mélység. Ebéd után a strandon pihent a kis csapat, ahol minden gyermek megtalálta azt a medencét, amelyben biztonságban és jól érezte magát. Ezen a napon nem kellett a gyermekeket altatni.

A negyedik és sajnos az utolsó napunk kurtára furcsára sikeredett, de még így is volt idő arra, hogy a gyermekek készítsenek egy kis emléket, melyet haza tudtak vinni: képeslapokat vágtak, ragasztottak, köveket festettek.

Minden nap Rozika néni jóvoltából, gitár zene mellett tanultak a gyermekek egy-egy egyházi éneket, este pedig Albert bácsi segített mindenkinek az elcsendesedésben.

A tábor szervezők nevében hálásan köszönjük a gyermekeknek és nevelőszüleiknek azt a végtelen elfogadást, amellyel tudomásul vették, hogy - rajtunk kívül álló okok miatt - végül hamarabb ért véget a tábor!

Ilyés Andrea, nevelőszülői tanácsadó beszámolója