Bogácsi nyár – 2021. második gyerektábor (2021.06.27. - 07.02.) - Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Nógrád megye

2021.07.03

"A vidám szív a legjobb orvosság..." (Példabeszédek könyve 17:22)

Mindennek megvan a maga ideje: a nyár a nevetés, öröm, pihenés, játék és élmények szerzésének ideje.

Hálózatunk bogácsi pihenőháza június végén ismét lehetőséget biztosított számunkra, hogy 20 diák aktív pihenéséről, élmények, barátságok, ismeretek szerzéséréről gondoskodhassunk. Gyermekeink Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Nógrád megyéből érkeztek.

Kollégáimmal hetek óta készültünk, szerveztük a programokat. Fontos volt számunkra, hogy minél több élménnyel gazdagon térjenek haza fiataljaink, melyekről hetek, hónapok, akár évek múlva is szívesen mesélnek, emlékeznek vissza.

Vasárnapi érkezésünket követően nem maradhatott el a tábortűz, vele együtt a nyársalás sem. Az est fénypontja volt, mikor a dombtetőről néztük végig a naplementét.

A 6 napos tábori létünk alatt megcsodálhattuk a Bükkalja más szépségeit, nevezetességeit is, láthattuk a kilátóból Bogácsot és a környék településeit.

Részt vettünk egy noszvaji mese-túrán: vezetett sétával, élőszavas mesemondással, interaktív játékokkal, majd a barlanglakások rejtelmeivel ismerkedhettünk meg. A "mesék útján" a gyerekek lehettek képzeletben "Táltosok vagy akár Tündérek".

Felejthetetlen élményt nyújtott a szafari-túra, gyönyörködhettünk a környék csodálatos panorámájában, felmászhattunk a kaptárkövekhez.

A programból nem maradhatott ki a fürdőzés, mely idén is nagy sikert aratott. Köztes időkben, az üdülőnk kínálta játéklehetőségeket szívesen vették igénybe a gyerekek, mint például a hintát, csúszdát, focit, pingpongot, csocsót, tollas labdázást.

Diákjaink étvágya a nagy meleg ellenére sem csökkent. A kedvenc pizza, gyros mellett a tábor kínálta bográcsolási, grillezési lehetősége is nagy népszerűségnek örvendtek.

Egészségesen elfáradva, jóllakva, lefekvés előtt az Albert bácsival közös beszélgetések, elcsendesedés minden résztvevő számára életre szóló élmény volt.

Ebben az évben is lett közös dalunk, melynek refrénjét közösen énekeltük:

"Mindegy, hogy gazdag vagy szegény vagy, ha a szíved elég nagy. Összetörhet ezerszer, meggyógyulhat még egyszer" (Halott pénz)

Tóthné Kerék Erika

területi szakmai vezető (Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Nógrád megye)