Bízd Jézusra az életed!

2021.01.18

"Ti hazug szavakban bíztok, amelyek semmit sem érnek." (Jeremiás könyve 7:8)

Gondolkodtunk már azon, mibe helyezzük a bizalmunkat életünk során? Emberi kapcsolatokban, eszmékben, anyagi javakban, vagy vallásokban találjuk meg a bizalmunk forrásait? Folyton keressük az igazságot, hogy kapaszkodót találjunk, amibe bizalmat fektethetünk, és sokféle válasszal találkozunk, melyek döntésre kényszerítenek.

A bizalom törékeny dolog, kialakulásához sok idő kell, de akár egy mondattal, cselekedettel is könnyen lerombolható. Komoly sérüléseket szerezhetünk, ha bizalmunk forrásában csalódnunk kell, és kiderül, hogy a hízelgő szavak mögött értéktelen üresség tátong. Sokan bolyonganak bizalomvesztett, sérült lélekként, de a csalódásaink sebeivel mégis újra erőt gyűjtünk, és megpróbáljuk megtalálni az igazságot, amelyre támaszkodhatunk. Előbb-utóbb úgyis be kell ismernünk, hogy szükségünk van egy biztos támaszra, amelyben végre megbízhatunk.

Isten lerántja a leplet a hamis forrásokról, és bár nem mindig esik jól a leleplező igazság, jobb hamarabb szabadulni a hamis dolgoktól, mert az idő előrehaladtával fájdalmasabb lesz ráébredni, ha nem jó úton jártunk. Sok fényes ígéret rabolta már el a becsapott ember örömét, mégis előfordul, hogy a kiábrándulás után is újra belépünk a hamis ígérgetések útvesztőjébe. Miért hiszünk ezen ígérgetéseknek? Hiszen látjuk a bűn által megfertőzött világban a halandó ember erőtlenségét, és a sok csalódás ellenére mégis vakon rábízzuk az életünket? Rossz döntéseinkkel szembenézni pedig nagy bátorságot igényel.

Isten azonban nem hagy minket egyedül a kudarcainkban, mert szerető atyaként megmutatja, kiben, miben bízhatunk. Erőt, bátorságot ad, hogy nemet mondjunk a hazug szavakra, de bekötözi sebeinket, és szeretetével kitölti az űrt. Isten igazsága gyógyít, valódi támaszt ad, ehhez pedig Jézus az út, az igazság és az élet.

Válasszuk Krisztust, bízzuk rá életünket, benne sohasem fogunk csalódni!