Benita karácsonyi ünnepség

2019.12.25

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen!" (János 3:16)

Nagyon nehéz, ugyanakkor áldott időszakon vagyunk túl, de mindenképpen hálaadással tudunk visszanézni az elmúlt hetekre, aminek eredményeképp vasárnap megtarthattuk a karácsonyi ünnepségünket. Már az nagy csoda volt, hogy a Kölcsey Központ nagytermében lehettünk, ugyanis az előzetes felmérésünk alapján a résztvevők létszáma olyannyira megnövekedett, hogy nem fértünk volna be fenntartónk, a Debreceni Baptista Gyülekezet imaházába, ahova eredetileg terveztük az alkalmat. Nagyon jó volt látni, hogyan készültek a gyerekek a rajzpályázatra küldött rajzok által vagy karácsonyi vers, mese formájában, melyekből az ünnepségen ízelítőt kaptunk. Igazgatónk, dr. Kellermann Dániel mellett Komlósi Sándor, a Debreceni Baptista Gyülekezet lelkésze és Pető Albert, mint a Hálózatunk intézményi lelkigondozója mondtak bátorító gondolatokat. Bejelentésre került, hogy a jövő nyártól kezdve lesz alkalmunk a nevelőszülői családok üdültetésére a bogácsi Benita Üdülőházban, ezzel is hozzájárulva, hogy a pörgős, kihívásokkal teli hétköznapok között legyen alkalom a feltöltődésre, a családok közötti kapcsolat erősítésére.

Az alkalom második felében Dan László a Keresztyén Cigánymisszió Alapítvány vezetője mutatta be pár szóban és egy videóval a szervezetet, ugyanis ebben az évben többször volt alkalmunk a tőlük kapott adományokat nevelőszülői családjainkba továbbítani: most két könyvvel járultak hozzá családonként a még gazdagabb karácsonyhoz. A karácsonyi énekekben a Debreceni Szabadkeresztény Gyülekezet dicsőítő csoportja vezetett bennünket, illetve Beri Kálmánné nevelőszülőnk fia, Beri Áron gitárszólójában csendültek fel karácsonyi dallamok.

A karácsonyi ünnepség azonban nem múlhatott el az igazi karácsonyi történet elbeszélése nélkül, miszerint Isten hatalmas szeretete miatt küldte el a fiát a földre, hogy nekünk üdvösségünk legyen Őbenne!

Mindenkinek áldott, békés és boldog karácsonyt kívánunk!

Fotók: Dorogi Zoltán