A nálunk lakó ukrajnai családokról

2022.03.23

Az elmúlt hetekben a Benita Gyermekvédelmi Szolgáltató és a Benita Gyermekvédő Alapítvány közösen felvállalta, hogy Ukrajnából érkező menekült családok részére támogatást nyújt. Saját tulajdonú épületünkben szállást, étkezést valamint teljes körű ellátást biztosítunk számukra.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult ehhez. Tartós élelmiszerek, ruhák, cipők, higiéniai termékek, bébiétel és tápszer, pénzbeli adomány és sok egyéb jellegű segítség érkezett.

A befogadott családoknak igyekszünk személyre szabott segítséget nyújtani. Legyen szó okmányok rendezéséről, továbbutazáshoz szükséges dokumentumokkal kapcsolatos ügyek intézéséről, vagy akár álláslehetőségek kereséséről.

A családokból volt, aki Németországban talált új menedéket, de többen itt szeretnék megvárni a háború végét, bízva abban, hogy minél hamarabb visszatérhetnek otthonukba.

Egyszerre vagyunk hálásak az Úrnak, mert segíthetünk, de összeszorul a szívünk, amikor belegondolunk egy-egy befogadott (sokszor szétszakított) család sorsába.

Amennyiben továbbra is támogatni kívánja tevékenységünket, az alábbi számlaszámon szeretettel fogadjuk a pénzbeli adományait:

11738008-21473755-00000000

(a közleményben kérjük tüntesse fel: "Ukrajna")

"A jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten." (Zsidókhoz írt levél 13:16)