A mennyei eső ma is öntöz

2021.06.28

"Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi, magot ad a magvetőnek, és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely a számból kijön: nem tér vissza üresen, hanem véghez viszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem." (Ézsaiás könyve 55:10-11)

A Biblia üzenete ma is időszerű. Az élő Isten szava, amely az elmúlt évezredekben sem gyengült, ma is életeket változtat meg. Sok üzenetet hallunk, amelyek hatással vannak ránk: megváltoztathatják a céljainkat, formálhatják gondolkodásunkat, megerősíthetnek az addigi álláspontunkban, esetleg új utakat nyithatnak meg előttünk. A mai "divatos" üzenetek mindig követik a társadalom változásait, megpróbálják aktualizálni a mondanivalójukat, hogy minél hatásosabban érjék el az adott kor emberét. Alkalmazkodnak a gondolkodáshoz, amely éppen népszerű, ezért veszítenek értékükből és hitelességükből, hiszen úgy hajlanak, ahogy éppen az adott korszellem kívánja. Isten igéje semmit sem változott az elmúlt évezredekben: nem idomult az emberi kívánságokhoz, érdekekhez. Úgy, ahogy az ihletője sem változott, az üzenete is szilárd és örökérvényű maradt. Stabilitása biztonságot ad ma is, hiszen kiállta az idő próbáját. Az évezredekkel ezelőtt élő korok prófétái, hithősei által leírt, elmondott üzenetek ma is érvényesek, és egészséges, jól működő életgyakorlatra tanítanak bennünket, melyek ma is áldás lehetnek számunkra és mások számára.

"Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosság Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka." (Jakab levele 1:17)

Azt tapasztalom, hogy az embertársaim lelke ki van éhezve azokra a józan, szilárd értékű igazságokra, amelyek valóban segítséget és támaszt adnak. Legyünk bátrak, engedjük be a szívünkbe és elménkbe Isten üzenetét, ne féljünk tőle! Mondjunk nemet a könnyű, felszínes, értéktelen, a józanságot mellőző, természetellenes gondolkodás kísértéseire, amelyek életellenesek és káoszt teremtenek körülöttünk! A Bibliát olvasva és hallgatva megáztat bennünket a mennyei igazság tápláló esője, amely egy áldott élethez adja meg a szükséges feltételeket. Az ige befogadása és cselekvése felüdíti az emberi lelket, csillapítva annak szomjúságát, begyógyítja a sebeket, és új reményt ad a jövőre nézve.

Isten élő üzenete ma is életet akar adni számunkra, ezért küldte. Ő ma is törődik velünk.

Mi hogyan fogadjuk ezt a szeretetet?