Az összes cikk

Élő víz

2023.09.18

"Mert kétszeres rosszat cselekedett népem: engem, a friss víznek forrását elhagytak, és víztárolókat vájnak, repedt falú víztárolókat, amelyek nem tartják a vizet." (Jeremiás könyve 2:13)

"Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem." (János evangéliuma 15:4)

Szerdán megtartottuk a működtetői képzésünket, amelyen dr. Tapolyai Emőke tartott előadást, "Szeret? Nem szeret" címmel. Kicsivel több mint 3️⃣0️⃣0️⃣ nevelőszülő vett részt az alkalmon, amelyen nagyon sokat tanulhattak, épülhettek, illetve gyakorlati tanácsokat is kaptak. 🙂

Véget ért a nyári szezon Balatonakarattyán. 🥺 Szinte folyamatosan teltházzal üzemelt az üdülő lehetővé téve nevelőszülők és gyermekek számára, hogy egyaránt megtalálják a pihenést és örömforrást. Az itt töltött idő telis-tele volt vidámsággal és felejthetetlen élményekkel. Az alábbi fényképek is ezt tükrözik. 😎

Fontos ez?

2023.08.28

"Nem tettek különbséget a szent és a közönséges között, nem tanítottak a tisztátalan és tiszta megkülönböztetésére…" (Ezékiel könyve 22:26)

"Ezt mondta nekem az ÚR: Én most a szádba adom igéimet! Lásd, én a mai napon népek és országok fölé rendellek, hogy gyomlálj és irts, pusztíts és rombolj, építs és plántálj!" (Jeremiás könyve 1,9-10)

A második gyerektábor is véget ért, bár egy kicsit hamarabb a tervezettnél, de a jó hangulatból és programokból ott sem volt hiány. Készült egy szuper videós beszámoló. Ezúton is köszönjük Durbák Benjáminnak.

"Meghagytam nekik, hogy ne nyissák ki addig Jeruzsálem kapuit, amíg melegen nem süt a nap, és mielőtt lemenne, csukják be az ajtószárnyakat, és reteszeljék be őket." (Nehémiás könyve 7:3)

Idén két Gyerektáborunk volt. Az első tábor beszámolója itt olvasható:
"Az idei tábor volt az első Benitás gyerektábor, amiben segítőként vettem részt. Korábban a tiniket táboroztattam, így most izgatottan és kicsit félve álltam a kisebb korosztályhoz. A félelem már az első nap tovaszállt, szinte egyből megtaláltuk a közös hangot a gyerekekkel....

"De nekem olyan jó az Isten közelsége! Uramat, az Urat tartom oltalmamnak. Hirdetem minden tettedet." (Zsoltárok könyve 73:28)

"Ezért magamat sem tartottam méltónak arra, hogy elmenjek hozzád, hanem csak szólj, és meggyógyul a szolgám." (Lukács evangéliuma 7:7)

"Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, mélyre hatol, az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait." (Zsidókhoz írt levél 4:12)

Új ének

2023.07.17

"És új éneket énekeltek ekképpen: Méltó vagy arra, hogy átvedd a könyvet, és feltörd annak pecsétjeit, mert megölettél, és véreddel vásároltad meg őket Istennek minden törzsből és nyelvből, minden nemzetből és népből…"

Lezárult a Benita Tinitábor is, mely szintén Bogácson zajlott, ezúttal 15 fiatal és 10 segítő nyarát varázsolva színesebbé!☀️