"Nem szürkének születtél..." - Benita nyár 2020.

2020.08.11

"Nem szürkének születtél..."

A Benita Pihenőház harmadik, egyben utolsó turnusában augusztus 2-6. között a Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Nógrád megyei nevelőszülőinknél nevelkedő gyermekek közül összesen 25-en táboroztak Bogácson. Voltak, akik már ismerték egymást a tavalyi lovastáborunkból, és olyanok is, akik számára maga a táborozás is teljesen új élményt jelentett. Igyekeztünk olyan programokat szervezni, melyeket még soha, vagy csak ritkán tapasztalhattak meg a résztvevők.

Vasárnap az érkezés és a szobák elfoglalását követően szalonnasütés mellett ismerkedtünk egymással. Már ekkor többen egymás társaivá váltak, barátságok kezdtek kialakulni.

A hétfői napunkat a bogácsi strandon töltöttük. Az csak menet közben derült ki, hogy voltak a csapatunkban olyanok, akik eddig még soha nem voltak strandon. A medencéket a kisebbek, míg a csúszdákat a nagyobbak vették birtokba.

Kedden egy szafaritúrán vettünk részt, melynek során az Alföldről származó gyermekeket teljesen lenyűgözte a dombok, hegyek nagysága. A csodálatos panoráma, a hegyek éggel való találkozása, a természet csendje kicsiket, nagyokat egyaránt arra sarkallt, hogy elmélyedjenek magukban. Délután a Debreceni Baptista Gyülekezet részéről érkeztek vendégeink, akikkel megoszthattuk azt a boldogságot és szeretetet, amely körülvett bennünket. A kötetlen játéknak és a jóizű beszélgetéseknek köszönhetően, vendégeink hamar csapatunk tagjaivá váltak.

Szerdán megnéztük az egri várat, ahol kisebb időutazást tehettek a gyermekek, gazdagítva ezzel kulturális ismereteiket. Sétáltunk a Dobó téren, majd közkívánatra a McDonald's-ban megebédeltünk. Volt szerencsénk ugyanazzal a kisbusszal megtenni az utat Egerbe és a táborba vissza, mellyel előző nap a szafarikiránduláson voltunk, így egy igazán különleges utazási élményben volt részünk.

Csütörtök reggel, miközben mindenki elkezdett összepakolni, már nem volt felhőtlenül vidám a hangulat, mert mindenki tudta, hogy ennek a pár napnak vége van. A táborozók folyamatosan azt kérdezték, hogy mi lenne, ha még maradnánk, és csak augusztus végén mennénk haza.

A napi szervezett programok mellett, délutánonként kötetlen időtöltést biztosítottunk a tábor lakói számára. Esténként Pető Albert, hálózatunk lelkigondozójának vezetésével a hit erejét és fontosságát is meg tudtuk mutatni a gyermekeknek.

Reméljük, minden résztvevő felejthetetlen élménnyekkel gazdagodott, és új barátságok születtek, melyek túlnyúlnak a tábor időtartamán.

Az utolsó gyermek távozása után a tábor addigi zaját felváltotta a csend, mely kettős érzést váltott ki a kollégákból: egyrészről szomorúságot, mert gyorsan véget ért az öt nap, másrészről boldogságot, mert a gyermekek arca minden nap sugárzott az örömtől. Hálásak vagyunk ezért a csodálatos öt napért az Úrnak, és köszönjük mindenkinek, aki lehetővé tette számunkra, hogy maradandó élményekben is részesítsük a nálunk nevelkedő gyermekek egy kis csoportját.

"Én már nem hagylak el, mert
Az életem összenőtt veled teljesen"

Tóthné Kerék Erika
területi szakmai vezető
Jász-Nagykun-Szolnok megye