Bogácsi nyár – 2021. harmadik gyerektábor (2021.07.04. - 07.09.) - Borsod-Abaúj-Zemplén megye

2021.07.10

Úgy tűnik, hogy a tavalyi bogácsi nyári gyermektábor élményei nem múltak el nyomtalanul a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő gyerekek szívében, mert ebben az évben minden várakozást felülmúlva jelentősen megnövekedett az érdeklődés a tábor iránt.

Felbuzdulva az előző év sikerein, tanácsadó kollégáimmal úgy döntöttünk, hogy megmérettetve képességeinket és kihasználva lehetőségeinket, ebben az évben a fiatalabb korosztályt (6-14 éves) helyezzük a tábor közösségének fókuszába, és végül 23 gyermekkel indultunk útnak.

Az életkori sajátosságokat figyelembe véve igyekeztünk olyan sokoldalú, színes programot összeállítani, amiben várhatóan minden gyermek megtalálhatja érdeklődésének, képességeinek, kedvének megfelelő elfoglaltságot. Természetesen nem feledkeztünk meg az aktív pihenés lehetőségéről sem, így mindenki örömére az öt napból két teljes napot a bogácsi strandon töltöttünk. Hasonlóan élményszámba ment az egri kiruccanásunk is, ahonnan a nagy hőségtől némileg elcsigázva tért haza a csipet-csapat. De nem volt hiány a játékos sportvetélkedőkből, kreatív foglalkozásokból sem, és Albert bácsi jóvoltából nem feledkeztünk meg a lelki töltekezésről sem.

A tábor öt napját végigkísérte egy egyetemes "gondolati ív": ez a Jerusalema-tánc közös megtanulásában öltött testet, ami a képességek, készségek fejlesztése mellett jelentősen hatott a gyermekközösség építésére, a társas kapcsolatok erősítésére. Ez olyan jól sikerült, hogy a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő vezetése is felfigyelt rá, és felkért minket az új épületkomplexum ünnepi megnyitásán való fellépésre. Joggal gondolhatjuk, hogy ezzel a fellépéssel egy kicsit közelebb kerültünk Bogács közéletéhez.

A tábor részletes kiértékelése még hátravan, de summázva nyugodt szívvel kimondhatom, hogy ha fárasztó is volt, de megérte, ami a gyermekarcokon egyértelműen mérhető volt.

Nem feledkezhetem meg megköszönni a Hálózat vezetőinek, akik biztosították a helyszínt, a feltételeket és a hat tanácsadó munkatársamnak, akik emberfeletti lelkiismeretes munkát végeztek.

Czikó Benjámin

területi szakmai vezető (Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

Plaszkóné Peffer Melinda nevelőszülő levele:

"Szellő szárnyán szálló idő a szép naphoz vezetett. Kérem a jó Istent óvjon védjen titeket. Adjon nektek egészséget, hosszú boldog életet. Köszönjük amit a gyermekeinkért tettetek! Köszönjük a rengeteg élményt boldog perceket, rengeteg ajándékot amit tőletek kaptak. Felejthetetlen élményt nyújtottatok nekik. És most ti jöttök jó pihenést kívánok nektek: Hajninéni, Angelikanéni, Áginéni, Heninéni, Katinéni, Bencebácsi, Albertbácsi, Danibácsi!"